nl
24-06-24

Extra Vacuümheffer tilt productie naar hoger niveau

Smartbox groeit! Om de vraag naar de Smartbox Light en de Smartbox To-Cool te kunnen bijbenen wordt het productieproces voortdurend geoptimaliseerd en uitgebreid.
Onderdeel van deze uitbreiding is ook de inzet van een tweede (!) vacuümheffer om de laadbakken te verplaatsen in de assemblage.

Wat is een vacuümheffer?
Een vacuümheffer is een tilhulp die door een vacuüm te creëren tussen een glad oppervlak en één of meerdere ‘zuignappen’ een dermate groot hefvermogen creëert dat deze gebruikt kan worden om materialen op te tillen. Deze technieken worden al lange tijd ingezet door onder andere glaszetters, hoveniers en in de automobielindustrie.

Gebruik vacuümheffer in productieketen
Snel en efficiënt verplaatsen met een vacuüm heffer

Maar waarom een vacuümheffer?
Met de ondersteuning van een vacuümheffer in combinatie met een bovenloopkraan hoeven medewerkers geen panelen te tillen. Ondanks dat er gebruikt gemaakt wordt van sterke, maar zeer lichte materialen, worden medewerkers zo veel mogelijk ontzien in lichamelijke belasting. Naast het voorkomen van belasting kan het productieproces versneld worden met de heffer. Wanneer er gewisseld wordt tussen de fases in productie kan de laadbak als geheel worden opgetild aan het dak. Dit zegt natuurlijk niet alleen veel over het lichte gewicht van de laadbak, maar ook over de algehele sterkte in de constructie van de laadbak.
Door de laadbak als geheel op te tillen hoeft er niet te worden gereden met de laadbak en gaat er minder ruimte in de keten verloren aan noodzakelijke transportroutes waar een hele laadbak doorheen moet kunnen bewegen. Zo doen we méér met mínder ruimte.

Smartbox light opgetild
Smartbox light, opgetild

Niet onbelangrijk:
Door dit soort innovaties en uitbreidingen heeft Smartbox nog productieplaatsen kunnen creëren in 2024. Dus zoekt u een opbouw voor uw chassis in 2024? Neem contact met ons op!

Naar Nieuwsberichten

Vragen?
Aarzel niet om te vragen!

Contact
Contact Image

Inschrijven nieuwsbrief    Vraag hier een offerte aan voor een Smartbox

      Maak hier een keuze op welk voertuig de opbouw moet komen: