nl
12-03-24

Groen licht voor 4,2 tons E-bestellers op B-rijbewijs

Minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat heeft in januari aangegeven per 1 juli de vrijstelling op het besturen van zwaardere elektrische bestelwagens af te willen schaffen. Dit besluit zorgde voor grote onrust en onbegrip in de markt.

Toch is er goed nieuws! Het Europees Parlement heeft gestemd voor de ontwerpregels om met een B-rijbewijs een elektrische bestelwagen van maximaal 4250kg te mogen besturen. Met een grote meerderheid van 339 stemmen vóór en 240 stemmen tegen zijn deze ontwerpregels goedgekeurd. Volgens Europa mag een E-besteller dus wél gewoon met een B-rijbewijs bestuurd worden.

Dit besluit zal bijdragen aan versnelling in de elektrificatie van het wagenpark en onzekerheden op dit vlak voor ondernemers verder wegnemen. EV’s in het algemeen zijn veel zwaarder dan voertuigen met een verbrandingsmotor. Een maximum gewicht van 3500kg zou het laadvermogen beperken en de E-besteller minder interessant maken voor de ondernemer.

Gelukkig is de eerste stap genomen door het Europees Parlement, wij hopen dan ook dat de Nederlandse wetgever hier snel op zal aanhaken.

De gesloten laadbak van Smartbox is niet alleen 100% recyclebaar en volledig zonder concessies, het is ook de lichtste van Europa. En hoe lichter, hoe groter het laadvermogen, waar bovenstaande wetgeving enorm bij zal helpen. Een lichte laadbak zorgt ook voor een grotere actieradius, wat des te meer van belang is bij een EV. Meer laadvermogen en meer kilometers.

Smartbox Nederland zal de ontwikkelingen op dit onderwerp op de voet volgen en u via onze pagina op de hoogte houden.

Naar Nieuwsberichten

Vragen?
Aarzel niet om te vragen!

Contact
Contact Image

Inschrijven nieuwsbrief    Vraag hier een offerte aan voor een Smartbox

      Maak hier een keuze op welk voertuig de opbouw moet komen: