nl
17-05-21

Wensink Bandenhotel

Klanten van Wensink, bij 1 van onze 35 werkplaatsen, hebben de mogelijkheid om hun winter- of zomerbanden op te slaan. Wij, als onderdeel van Wensink, verzorgen dit volledige traject. De klant maakt de afspraak en dan zorgen we dat de set van die klant op de juiste locatie staat. Hier wordt de set gewisseld en geven wij deze banden een uitgebreide check. We zorgen dat de andere set weer schoon wordt opgeborgen onder de perfecte omstandigheden voor het komende half jaar.

Met ons huidige transport liepen we tegen een aantal problemen aan. Zo was de stevigheid van de box niet altijd opgewassen tegen het robuuste werk van het transporteren van banden. Daarbij was het laadvermogen met de combinatie van de snelheid van laden niet de ideale oplossing.

Via Truck en Trailer zijn we terecht gekomen bij het concept van Smartbox. Hiervoor reden wij met Mercedes Sprinter bakwagens van een andere opbouw. Door nu de switch te maken van standaard bakwagen naar een Ford Plancher uitvoering, en daarbij gebruik te maken van een Smartbox opbouw, hebben we als groot voordeel een enorme toename aan laadvermogen. We hebben namelijk een toename in laadvermogen weten te realiseren van 500 kilo.

We merken dat de box die we nu hebben op de Ford Skeletal enorm stevig is. Met het werk dat wij doen, hebben we echt behoefte aan het hoogst mogelijk laadvermogen, en daarbij moet de bak erg robuust zijn. Dankzij onze nieuwe combinatie kunnen we nu de helft meer bandensets laden dankzij het hoge laadvermogen en dat in een veel kortere laadtijd.

Het scheelt ons 1,5 uur op een dag door gebruik te maken van de Smartbox Plancher. Dit hebben we weten te realiseren door een eenvoudig laadsysteem door middel van een oprijramp plus daarbij het hoger laadvermogen. Door gebruik te maken van luchtvering aan de achterkant kunnen we onze laadbak zo laag mogelijk brengen. Dat in combinatie met oprijramp is de ideale laadoplossing voor ons. Het scheelt ons gewoon heel veel tijd.

Eigenlijk wil je het laadvermogen kunnen hebben van een C rijbewijs in een bus voor een B rijbewijs. Dit is natuurlijk een onmogelijke opgave maar door middel van onze nieuwe Smartbox Plancher zijn we hier toch een stap dichtbij gekomen.

Naar Nieuwsberichten

Vragen?
Aarzel niet om te vragen!

Contact
Contact Image

Inschrijven nieuwsbrief    Vraag hier een offerte aan voor een Smartbox

      Maak hier een keuze op welk voertuig de opbouw moet komen: